Felix Rosenqvist klar för Porsche Carrera Cup Scandinavia!

Felix Rosenqvist gör inhopp i Porsche Sveriges gästbil i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Det blir alltså Felix Rosenqvist som kör Porsches gästbil på Ring Knutstorp nästa helg, Felix som för racingintresserade knappast behöver någon närmare presentation. Rosenqvist tävlar i år väldigt flitigt med full säsong i det internationella Formel E-mästerskapet och det stentuffa Superformula i Japan. Ovanpå detta blir det också start i det legendariska 24-timmarsloppet på Le Mans i en LMP2-bil och nu alltså även inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia på hemmaplan. Varken det ena eller det andra är speciellt vanligt, Felix körde iofs GT-bil i Blancpain med stor framgång förra säsongen och var tvåa i 24-timmars på SPA men i övrigt har det varit sparsamt med körning i bil med tak överhuvudet för Rosenqvist. När det gäller racing på hemmaplan så körde Felix något race i Legendsbil förra säsongen vet jag, men i övrigt har det varit sparsamt även på den fronten

Felix Rosenqvist som Porsches gästförare på Ring Knutstorp är en riktigt fin skalp, sätter liksom nivån för den bilen för resten av säsongen och jag vet att det förhandlas med flera riktigt stora namn för inhopp som gästförare under året. Har dock inte lyckats få några specifika namn än så länge men om jag känner de inblandade rätt så kommer det att bli en del höjda ögonbryn vad det lider (Jag går givetvis själv och drömmer om en inbjudan;)).

Om någon nu tror att det bara är för Felix att komma hem och köra ifrån den svenska eliten i Porsche, han är trots allt klart mest meriterad i startfältet, så får man nog tänka om. Nivån på årets mästerskap är ruggigt hög och personligen så tippar jag Felix på pallen, kanske även som segrare men han kommer verkligen att få plocka fram allt han har bakom ratten för att klara detta. Som många känner till har Rosenqvist tävlat i det mesta och oftast gjort väldigt bra ifrån sig, tror faktiskt inte det finns många förare, om någon, i världen som kört så många olika klasser på den nivån som Felix Rosenqvist har gjort. Det kvittar vad man stoppar ner Felix i så går det fort men denna gång handlar det om att tävla mot riktiga specialister som vet exakt hur bilen ska köras och ställas in. För Rosenqvist blir det snarare att hoppa in, lita till sina instinkter, köra en träning på 30 minuter och ett kort kval på 20 min innan det är dags för race. Inte mycket till förberedelser, en perfekt utmaning som gissningsvis kommer ge oss i publiken god underhållning.