PREMIÄR! Carrera Cup-bloggen

Nästa helg är det premiär för den svenska racingen på hemmaplan på Ring Knutstorp och för mig är detta för en gång skull lite speciellt, för idag drar nämligen Teknikens värld och jag igång en blogg som kommer att fokusera på Porsche Carrera Cup. Självklart med stort fokus på PCCS (Porsche Carrera Cup Scandinavia) men också på det som händer utomlands och främst Porsche Mobil 1 Super Cup som jag har haft förmånen att följa på nära håll under många år då de kör tillsammans med Formel 1 under en stor del av F1-säsongen.

Extra kul är det med supercupen i år då vi för första gången kommer att ha en svensk som kör full säsong. Vi har haft svenska inhopp så sent som förra säsongen och vi minns också Jocke Mangs som körde stora delar av Supercupsäsongen 2008. I år är det unge Philip Morin som ska prova vingarna bland de bästa Porscheförarna i världen och det vill inte säga lite, få mästerskap är så tuffa som Porsche Mobil 1 Supercup, som du f ö följer på Viasat Motor.

Vårt ”eget” mästerskap, som körs mestadels i Sverige men med tävlingar även i Norge och Finland, blir också mycket intressant att följa med ett startfält som inte går av för hackor med en härlig blandning av gammalt och ungt. Unga talanger som Robin Hanson och Lukas Sundahl ska ta sig an ”veteraner” som Jocke Mangs och Oscar Palm men där vi också kommer ha inhopp från ”vår” supercupförare under säsongen, Philip Morin, som kör det skandinaviska mästerskapet när det inte krockar med sitt ordinarie åtagande.

Att Porsche satsar hårt på ”sitt” mästerskap råder det inget tvivel om där man t o m har en extra gästbil med och tävlar som kommer att köras av noga utvalda gästförare med några riktigt intressanta namn som florerat, dock ingen till hundra procent bekräftad ännu men den som kör bilen till helgen bör presenteras inom kort och efter vad jag hört är det ett mycket starkt namn det handlar om.

Känns riktigt kul att få dra igång denna blogg, hoppas att du känner likadant och följer med under året med uppdateringar både inför, under och efter racehelgerna!