Porsche Carrera Cup-premiär…

Prispallen i race 2 förra säsongen i Karlskoga, kan mycket väl också bli prispallen i årets mästerskap som drar igång till helgen på Ring Knutstorp Fr v Oscar palm, Robin Hansson och Philip Morin. All tre är åtminstone med i förhandsnacket.

Så var det då äntligen premiär för tävlandet på hemmaplan också. Av förklarliga skäl är det väldigt ovanligt att jag hinner se någon racing live  hemma i Sverige, har hittills sporadiskt kunnat följa STCC-helgerna via SVT-play som funkar även när man är utomlands. Tyvärr krockar det väldigt ofta med min ordinarie sysselsättning i Formel 1-kommentatorsboxen men så fort jag får möjlighet så försöker jag givetvis titta. Kommande helg är därför lite extra spännande då jag för första gången på länge får tävlingarna LIVE  men även för att jag aldrig varit på Ring Knutstorp.

Rent tävlingsmässigt kan vi se fram mot en bra helg, årets PCCS är ett bra mästerskap med flera starka kandidater till att ta hem titeln. När nu förra årets mästare, Fredrik Larsson, nu inte kör Porsche denna säsong ligger favoritskapet på fjolårstrean Jocke Mangs, förra säsongens tvåa Philip Morin, Oscar Palm, Lukas Sundahl och Robin Hansson. Morin kör dock inte full säsong utan 5 av 7 helger då han främst satsar på Mobil 1 Porsche Super Cup men jag skulle ändå inte räkna bort honom som slutsegrare, detta är givetvis lite avhängigt av hur väl han lyckas de helger han kör och hur mycket poäng som värsta konkurrenterna kan ta av varandra. Jag avvaktar dock lite med att definitivt utse en favorit tills jag sett denna första tävlingshelg.

Utanför kampen om mästerskapet kommer givetvis Felix Rosenqvist i Porsches gästbil att få mycket uppmärksamhet. 25-åringen från Värnamo gör ett sällsynt besök på en svensk racerbana denna, för hans del, fullspäckade säsong med tävlande både i Formel E, Superformula och Le Mans. Trots detta har han tid att komma hem en sväng och köra till min och gissningsvis alla andras stora förtjusning.

Nytt för i år är också att de ”äldre” förarna i startfältet gör up om en egen trofe, Masters Cup, och där är Lars Bertil Rantzow favorit. Rantzow vann en deltävling förra året vilket visar att ingen går säker för den snabbe skåningen – oavsett ålder.