Andreas Mikkelsen kör Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen…

Rallystjärnan Andreas Mikkelsen har tackat ja till att köra Porsche Carrera Cup Scandinavias gästbil vid deltävlingen på norska Rudskogen i början av juni
Photo and worldwide Copyright: McKlein/LAT

Porsche Carrera Cup Scandinavia fortsätter attrahera stora namn när det gäller deras gästbil som kommer att köra utvalda tävlingar under året. I premiären på Ring Knutstorp var det som bekant Felix Rosenqvist som blev tillfrågad och körde med stor framgång, idag, vid en presskonferens som Porsche Norge hållit, blev det officiellt att norske rallystjärnan Andreas Mikkelsen har tackat ja till att köra PCCS gästbil vid den norska deltävlingen på Rudskogen den 3-4 juni.

Detta är givetvis en stor nyhet att Mikkelsen byter rally mot banracing för en dag. Andreas Mikkelsen har de fyra senaste säsongerna kört för VW i WRC tillsammans med Jari Matti Latvala och Sebastien Ogier, när VW valde att avluta sitt engagemang i WRC till årets säsong blev dock Mikkelsen utan någon fabrikskörning i rally-vm. Mikkelsen försökte dock få köra den bil som VW ändå byggt för 2017 men lyckades inte få den homologerad för tävlan vilket gjort att att det varit lite olika bud under inledningen av årets säsong med bl a körning i en Skoda Fabia R5, en likadan som Pontus Tideman tävlar med under året. Andreas Mikkelsen gjorde annars en mycket bra test för Hyundais WRC-team i april och om allt vill sig väl kan det säkert bli ett antal starter för detta team i WRC under resten av säsongen men inget sådant är bekräftat ännu.

Blir spännande att se hur väl denne extremt duktige rallyförare klarar att åka banracing i en omvittnat svårkört bil. T o m Felix Rosenqvist var inne på att Porsche 911 GT3 cup är en riktig best att tämja och för Mikkelsen, som är van med lite annat maskinmaterial och marginaler, kan det nog bli en rätt stor utmaning även om jag är säker på att han absolut inte kommer göra bort sig. Racen på Rudskogen går alltså 3-4 juni om någon är sugen på att åka och titta live.