Robin Hansson vann dubbelt i Finland – Morin toppar i mästerskapet

Robin Hansson vann dubbelt i finska Alastaro och skuggar Morin i mästerskapet

Andra tävlingshelgen i Porsche Carrera Cup Scandinavia har avgjorts den gångna helgen och för två förare föll den sig väldigt väl ut. Robin Hansson passade på att ta sina två första segrar i den här klassen och tog sig därmed från femte till andra plats i totalen. I topp av mästerskapstabellen hittar vi Philip Morin som delade ledningen med Jocke Mangs inför den finska deltävlingen men som efter två andraplatsen nu toppar ensam 3 poäng före Robin Hansson. Mangs däremot halkade ner till tredje plats efter två, relativt sett, blygsamma femteplatser i de finska racen och är nu 11 poäng bakom Morin i tabellen.

Just Philip Morin fick jag chansen att se lite mer av under förra helgen i Barcelona där Porsche Mobil 1 Supercup körde sina två första race för säsongen. Philip Morin ska köra full säsong i ”supercupen” under året men även köra fem av sju deltävlingar i PCCS där den uttalande ambitionen är att vinna mästerskapet på hemmaplan trots att han inte kör hela säsongen. För att detta ska lyckas krävs dock att han är högst upp på pallen så ofta som möjligt för att kompensera för de fyra race han inte kan köra då det krockar med racingen internationellt, av de fyra race som körts hittills i PCCS har det blivit full pott en gång så här långt.

Philip Morin (S), Porsche Mobil 1 Supercup Barcelona 2017

Nere på Ring Knutstorp så frågade jag Philip om det är skillnad att köra Supercupen mot här hemma, förutom att motståndet som självklart är på en högre nivå internationellt, och han sa det är vissa skillnader på bilarna där bl a det senaste chassit, det som används i supercupen, är vridstyvare än det som används i PCCS vilket kräver en viss omställning i körning när man hoppar mellan som Philip gör i år.

Första helgen i Mobil 1 Supercup blev riktigt bra för Morins del som direkt visade att han håller i den tuffaste av konkurrens. Redan på första träningen visade han att farten fanns med en fjärdeplats, visserligen hade han lite flyt med att han gjorde sin tid just innan ett större oljeläckage i sista sektorn på varvet något som hindrade de flesta förarna från att förbättra sina tider efter detta. Resten av helgen höll Morin till i mitten av det över trettio bilar stora startfältet med start P15 i race 1 och P13 i race 2 där det blev en 15:e plats i mål i race 1 och några snäpp bättre in race 2 med en 7:e plats.

Genomgående en bra prestation av Philip Morin och ett tydligt kvitto på vilken hög standard det skandinaviska mästerskapet håller och jag hoppas verkligen att fler av förarna i PCCS inser att de skulle kunna göra riktigt bra ifrån också bland världens bästa i denna typ av bil.