Victor Bouveng gästar Porsche Carrera Cup Scandinavia…

Jocke Mangs och Lukas Sundahl har båda chansen att tar över ledning i mästerskapet kommande helg i Falkenberg

Ny intressant tävlingshelg framför oss i Porsche Carrera Cup Scandinavia, denna gång i Falkenberg, den snabbaste banan på kalendern. Detta är den fjärde tävlingshelgen och i mästerskapet är det precis så jämnt och tätt som förväntat där det dock finns chans till lite omkastningar i tabellen kommande helg.

Inför kommande loppen i Falkenberg leder Philip Morin på 103 poäng med Jocke Mangs 7 poäng bakom som in tur skuggas av Lukas Sundahl ytterligare 2 poäng bakom. Även Oscar Palm har ett bra läge som fyra på 87 poäng innan det blir ett litet hopp ner till Robin Hansson på 70.

Philip Morin avstår tävlingarna i Falkenberg då det krockar med hans huvuduppdrag denna säsong, Mobil 1 Porsche Supercup, som tävlar nere på Red Bull Ring tillsammans med Formel 1. Detta öppnar självklart upp för de närmast bakom att utmana om ledningen i mästerskapet.

Victor Bouveng har bjudits in att köra Porsche Sveriges gäst bil i Falkenberg

Porsche Sverige fortsätter sin satsning med en gästbil i startfältet, något som blivit en succé så här långt. Felix Rosenqvist körde bilen under premiärhelgen på Ring Knutstorp medan rallystjärnan Andreas Mikkelsen hade uppdraget vid den norska deltävlingen på Rudskogen. Att Rosenqvist skulle vara konkurrenskraftig var det nog ingen som tvivlade på men att även Mikkelsen visade sig ha goda kunskaper i banracing var lite mer överraskande och framförallt otroligt imponerande.

I Falkenberg är det nya stjärnskottet inom GT-racing, 21-årige Victor Bouveng, som tar över staffettpinnen. Bouveng är inne på sin andra säsong i GT3-klassen där han blev individuell mästare i tyska VLN förra säsongen. I år kör Bouveng Internationella GT Open i en BMW M6 för spanska Teo Martin Motorsport och har börjat säsongen mycket starkt med 3 pallplatser varav två vinster. Denna gång är det dock en Porsche GT3 cup-bil som gäller, en bil som Bouveng inte har speciellt mycket erfarenhet av. Inför racen på Falkenbergsbanan har Victor Bouveng en hel testdag på Mantorp bakom sig vilket förhoppningsvis ska räcka för att han känna sig någorlunda bekväm bakom ratten.

En full testdag på Mantorp för Victor Bouveng som normalt kör en BMW M6 GT3

– Det här ska bli superkul! En fantastisk utmaning att få köra Porsche Carrera Cup Scandinavia och extra spännande eftersom det är mitt första bilrace i Sverige. Jag kommer att satsa hårt och njuta av helgen, säger Bouveng.

– Det är många snabba förare i Porsche Carrera Cup Scandinavia så jag går in ödmjukt i helgen. Självklart siktar jag på att slåss längst fram! Vad som helst kan hända, avslutar Bouveng.

Ska bli väldigt spännande och se hur Uppsala-bördige Bouveng står sig mot Sveriges bästa Porsche-förare, rimligen bör han kunna vara med och köra om pallplatserna i de båda racen lördag och söndag kommande helg.