Felix Rosenqvist tillbaka på hemmaplan…

Jocke Mangs kommer till Anderstorp som ledare av mästerskapet

Bara två helger återstår av årets Porsche Carrera Cup Scandinavia och nu i helgen körs den näst sista på Sveriges enda F1-bana, den i Anderstorp. Inför denna helg leder Jocke Mangs mästerskapet 15 poäng före Lukas Sundahl men det är långt ifrån bara dessa två det handlar om med både Oscar Palm och Philip Morin i skapligt slagläge närmast bakom.

Ledande Jocke Mangs har varit riktigt stark de senaste helgerna där jag ändå upplever att han åkt lite grann med mästerskapet i tankarna snarare än att jaga fullt ut för seger i racen vilket kan visa sig vara en smart taktik. Det är dock fortfarande 88 poäng kvar att köra om så det krävs fortfarande att de som vill vara med längst fram laddar för fullt och för att nå hela vägen. Det skiljer dock väldigt lite i poäng mellan varje placering i detta mästerskap så nyckeln till att ta hem titeln blir att inte nolla och det är just detta som Jocke Mangs gjort så bra hittills denna säsong. Ska närmast jagande Lukas Sundahl ha en en möjlighet att ta sig förbi i sammandraget kan det krävas lite hjälp att ta stora poäng från Mangs denna helg. Trots att Sundahl är enbart 15 poäng bakom blir det ändå en tuff uppgift att komma ikapp och förhoppningen från Sundahl är att några av de övriga konkurrenterna blandar sig i toppstriden och kan klämma sig in framför Mangs samtidigt som han själv är längst fram, sannerligen ingen lätt uppgift.

Felix Rosenqvist gör på Anderstorp ett nytt inhopp i Porsches gästbil

Till denna helg får de övriga i PCCS fint sällskap igen i Porsches gästbil när Felix Rosenqvist återigen gör ett inhopp. Värnamosonen Rosenqvist har hittat en lucka i sitt annars så späckade schema och kör faktiskt för första gången på 8 år ett race på ”riktig” hemmaplan, i Småland. Förra gången Felix körde Porsches gästbil, premiärhelgen på Ring Knutstorp, blev det dubbla segrar och ambitionen är givetvis att upprepa den bedriften på Anderstorp. Felix Rosenqvist har denna säsong tävlat framgångsrikt i Formel E där det blev en tredjeplats totalt under sitt debutår, förutom det kör Felix i det japanska formelbilsmästerskapet Superformula med, på slutet, två raka pallplatser i bagaget på Fuji Speedway och Motegi.

Det är verkligen roligt att mångsysslaren Felix Rosenqvist har tid att återigen göra ett inhopp på hemmaplan trots sitt späckade schema vilket återigen visar vilken passion han har för att tävla. Ska bli extra spännande och se honom på Anderstorp som är en lite annan bana än de övriga på kalendern i Sverige med betydligt högre fart och längre bansträckning. Baserat på vad vi såg på Knutstorp i premiären är det mycket som talar för att Felix kör om segern även kommande helg, dock  ska det tilläggas att han kör utom tävlan i mästerkapet.

Rallylegendaren Stig Blomqvist kör i par med yngste sonen Paul Porsches gästbil i Swedish GT

En annan glad nyhet är att rallylegendaren Stig Blomqvist tävlar på Anderstorp. The Stig kommer tillsammans med sonen Paul köra Porsches gästbil i det mästerskapet, en Porsche 911 Generation 2. Vad Stig är kapabel att göra i en tävlingsbil vet de flesta och hans teamkamrat denna gång, yngste sonen Paul (yngre bror till DTM-föraren Tom), är inte heller någon nybörjare även om han tävlat sparsamt sedan han körde full säsong  på de svenska banorna i Formel Renault 1.6 säsongen 2013. Riktigt kul att Porsche lyckats para ihop far och son Blomqvist kommande helg.

Porsche Carrera Cup Scandinavia efter 5 av 7 deltävlingar.
1. Jocke Mangs, bennys, 167 poäng
2. Lukas Sundahl, Sundahl Racing, 152
3. Oscar Palm, Team CBC, 139
4. Philip Morin, Team Martinet By Almeras, 135
5. Robin Hansson, Fragus Motorsport, 121
6. Pontus Fredricsson, Fragus Motorsport, 117
7. Lars-Bertil Rantzow, Mtech Competition, 99
8. Anthon Marklund, bennys, 95
9. Magnus Öhman, Mtech Competition, 69
10. Thomas Karlsson, Mtech Competition, 61
11. Anssi-Jukka Kasi, PWR Racing Customer Team, 50
12. Mats Karlsson, Cirkus Karlsson Racing, 48
13. Peter Eriksson, Team CBC, 20
14. Ingvar Mattsson, Mattsson Motorsport, 13

Tidsschema Porsche Carrera Cup Scandinavia, Anderstorp 1-3 september
Fredag 1 september

Kl 12.50: Test 1 (45 min)
Kl 15.05: Test 2 (45 min)

Lördag 2 september
Kl 11.00 Kval, Q1 och Q2 (17+8 min)
Kl 15.00: Race 1 (20 min)

Söndag 3 september
Kl 09.50: Warm Up (10 min)
Kl 14.25: Race 2 (18 min)