Finalrysare på gång i Porsche Carrera Cup Scandinavia…

Jocke Mangs före Lukas Sundahl på banan men också i sammandraget inför finalhelgen på Mantorp

Bara en helg återstår av årets Porsche Carrera Cup Scandinavia och vi står inför en briljant avslutning med två förare som gör upp om årets titel. Det som också är kul är att det är ung mot gammal med 35-årige ”veteranen” Jocke Mangs som har 6 poängs övertag inför de två avslutande loppen över 20-årige Lukas Sundahl.

Med poängutdelningen i PCCS som den är med väldigt få poängs skillnad mellan placeringarna så räcker det inte för Lukas Sundahl att vinna de två racen om Mangs är tvåa, ett faktum som måste ge Jocke Mangs ett litet favoritskap inför helgen. Samtidigt finns inget som helst utrymme för misstag där en nolla för någon av titelaspiranterna i något av loppen blir förödande. Till detta ska vi även lägga till att vädret i slutet av september i Sverige inte nödvändigtvis är det allra bästa och de redan svårkörda cup-bilarna kan bli ännu mer knepiga att manövrera om det skulle regna.

Sett till Sundahl och Mangs säsong så här långt kan vi konstatera att Lukas Sundahl har fler segrar (4) än Mangs (2) men där Jocke har varit jämnare över hela säsongen. Samtidigt är det extremt lite som skiljer dem åt där Sundahl nog förbannar det brutna första racet på Falkenberg där han, om han tagit sig i mål, sannolikt åkt hem åtminstone 18 poäng. Med dessa förlorade poäng med i bagaget hade det i teoretiskt sett kunnat vara ledning i mästerskapet inför finalen för Lukas Sundahl.

Det som möjligen kan vara en fördel för Lukas Sundahl inför finalhelgen är att han kommer med dubbelseger från senaste helgen på Anderstorp och bör kunna bygga vidare på detta men jag gissar att Jocke Mangs enda uppdrag kommande helg blir att ha koll på Sundahl hela tiden och se till att han, om möjligt, inte tappar med än 2p per race och därmed säkrar titeln. Självklart vill Jocke Mangs vinna race på Mantorp men han kommer inte ta vilka risker som helst för detta, hur båda förarna lägger upp det hela kommer väldigt mycket bygga på hur det går för dem i kvalet. Blir det vansinnesjakt eller blir det att avvaktande ha koll på konkurrenten? Rafflande lär det under alla omständigheter bli..

Porsches gästbil gästas den avslutande helgen av ytterligare en norsk rallystjärna. Hemma på Rudskogen tidigare i år var det Andreas Mikkelsen, numera WRC med Hyundai, som körde. På Mantorp är det Mads Östberg som fått uppdraget och verkar enligt honom själv väldigt laddad inför uppgiften. Östberg kör i år Rally-VM i egen regi med eget team vilket givetvis har präglat resultaten en del men han har en VM-seger på sitt CV och tycker helgens körning på Mantorp blir perfekt uppladdning inför kommande rally som är det Catalanska – Rally de Espana som körs till största delen på asfalt.